Descriere
Altitudine: 1200-1500m
Varietate: Catimor, Catuai, Bourbon
Procesare: prin spălare (washed)
Mărime bob: 17-19
Aromă, gust: dark chocolate, malț, caramel, nuci, punctaj SCA- 86 pct.
Aciditate: scăzută
Grad prăjire: medie
Greutate: 500g
Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj
În ciuda faptului că este un producător de cafea uitat, Peru nu este nou în dezvoltarea culturii de cafea și nici nu este un jucător la scară mică. De fapt, Peru a fost al 10-lea cel mai mare producător de cafea din lume în 2017, a fost una dintre primele țări din America care a primit plante de cafea și este în general considerat ca un producător de boabe de cafea excepționale. Peru a început să crească cafea destul de devreme pentru regiune - în jurul mijlocului anilor 1700. Sfarsitul anilor 1800 a adus o boală teribilă în Indonezia și țările din jur, decimând industria cafelei din Asia. Drept urmare, cumpărătorii europeni au început să se uite la alți producători din întreaga lume pentru a satisface cererea de cafea Europei și au găsit rapid Peru. Investițiile europene din prima decadă a anilor 1900 au permis industriei cafelei, deja sănătoase din Peru, să se extindă și să înceapă să exporte boabele de cafea la scară largă. Anglia a acceptat, de asemenea, peste 2 milioane de hectare de teren pentru cultivarea cafelei, ca plată pentru un împrumut neplătit și a început ferme asemănătoare cu plantațiile. Cafeaua a reprezentat rapid 60% din exporturile din Peru și a condus la dezvoltarea economiei naționale.Fermele de altitudine joasa din Peru, tind să producă cafea cu o aciditate ușoară, corp mediu și note netede de nuci, flori și fructe blânde.Odată ce ai urcat sus în Anzi, cafeaua începe să prezinte o aciditate strălucitoare, arome florale vibrante și o dulceață bogată. Acestea sunt boabele de cafea pentru care se lupta toti prajitorii. Nu neglijati Peru. Este un jucător important la scara mondială a cafelei - și unul de calitate.