Descriere
Altitudine: 2500m
Varietate: Caturra, Catuai,
Bourbon, Typica
Procesare: prin spălare (washed)
Mărime bob: 18
Aromă, gust: ciocolată, fructe, malț
Aciditate: scăzută
Grad prăjire: de la ușoară la medie
Greutate: 500g
Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj
Dacă există vreo țară a cărei cafea este subestimată, ar fi Mexic. Partea de sud a țării, unde începe să se îngusteze și să devină peninsula americană, produce multe cafele fine care rivalizează cu oricare cafea de pe piața mondială. Cu toate acestea, guvernul și industria cafelei mexicane au depus puține eforturi în comercializarea mărcii. Astfel, cele mai cunoscute cafele din Mexic sunt cunoscute mai des după numele lor regionale - Chiapas, Oaxaca, Altura Coatepec. Peste o jumătate de milion de familii mexicane formate din mici exploatații agricole care dețin 1-5 hectare de pământ și unii fermieri de dimensiuni medii, cu o dimensiune medie a exploatației de 25 de hectare, sunt implicate în producția de boabe de cafea Arabica. Altura este renumită pentru gustul său moale, fără amărăciune pe limbă! Cultivat în plantațiile mici din zonele mari și centrale din Mexic, Altura sau cafenele "înalte" știu să vă răsfete papilele gustative și vă agite spiritele. Aceste boabe de cafea gourmet cu corp mediu, care evocă un gust blând, moale, mai dulce, însoțite de un gust de nuci, sunt considerate unul dintre preferatele pasionaților de cafea.