Descriere
Altitudine: 1600m
Varietate: Bourbon, Caturra
Procesare: prin spălare (washed)
Mărime bob: 17
Aromă, gust: ciocolată cu lapte, caramel,migdale, punctaj SCA- 85 pct.
Aciditate: medie
Grad prăjire: medie
Greutate: 1000g
Valabilitate: 12 luni de la data prajirii inscrise pe ambalaj
Câmpiile înalte din Guatemala produc unele dintre cele mai fine și mai distincte cafele. Bazinul montan care înconjoară frumosul oraș colonial Columbia Antigua produce cea mai deosebită dintre aceste cafele : Antigua Guatemala, o cafea care combină nuanțe complexe (fum, mirodenii, flori, ciocolată ocazional) cu aciditate care variază de la ușor strălucitor la puternic. Cea mai inalta calitate a cafelei din Guatemala este Strictly Hard Bean (SHB). Cafenele desemnate la nivel regional (Antigua, Atitlan, Cobán, etc.) sunt gustate și aprobate pe criterii de profil a aromelor stabilite pentru aceste regiuni de ANACAFE, asociația de cafea din Guatemala. În general, Guatemala a păstrat mai multe dintre tipurile de cafea bourbon tradiționale decât multe alte țări din America Latină, ceea ce poate duce la complexitatea general superioară a gustului Guatemala. Cea mai mare parte a cafelei din Guatemala este cultivată în umbră, variind de la umbra riguros administrată de fermele mari până la ciupercile serendipite ale micilor cultivatori.